25 Kasım 2009 Çarşamba

2. Harflerin İç Orantısı (Üç Temel Bölge)

Üst Bölge: Zihinsel ve ruhsal potansiyel
Orta Bölge: Sosyal ilişkiler, duygu ve davranışlar
Alt Bölge: Cinsel ve materyalist endişeler


Uzun Üst Bölge: Gelişmiş zihinsel potansiyel, fikri konulara ilgi, gelişmiş hayal gücü, tutkularda aşırılık, duygularda coşkunluk, objektif olamama, gerçekci düşünememe. Yazıda belirgin bir uyumsuzluk göze çarpıyorsa bu coşkun duygu ve tutkuların düşten öte bir değer taşımadığını gösterir. Bu durum bazen aşağılık duygusuna işarettir.


Geniş Orta Bölge: Kişinin yaşadığı ana duyarlılığı olduğunu, fırsat buldukça kendinden bahsetmek istediğini, kendilerini yargılamayan insanlarla bir araya geldiklerinde konuşkan olabildiklerini gösterir.
Aşırı duygusallığa işarettir.İçgüdüsel eğilimleri baskındır. Devamlı tasdik edilmek isterler, etik değerlere önem vermezler ve kibirlidirler. Aşırı bir genişlik varsa egosantrik eğilimlere işarettir. Olgunlaşmayla beraber orta bölgede küçülme olabilir.


Uzun Alt Bölge: Maddi anlamda varlıklı olmayı önemsediğini gösterir. Fiziksel tatmin arayışının, gözlemci düşünce tarzının, gerçekçiliğin göstergesidir. Hızlı yazıda hareket etme gereksinmesine, yavaş yazıda tembelliğe işarettir.
Bastırılarak yapılan alt bölge: Fiziksel aktiflik, Azim, Cinsel Tatmin İhtiyacı, Koruma İçgüdüsü.Sakarlık, Ukala.
Hafif yapılan alt bölge: İş Odaklı, Hassas.
Tamamlanmamış alt bölge: Gerçekçi bakış açısı eksikliği, Cinsel güven eksikliği ve fazla aktif olmayan bir cinsel hayat, Düşük koruma içgüdüsü.

Üst ve alt bölge uzantıları aynı boyutlarda ise ilgili özelliklerin kontrol altında olduğunu gösterir.
Değişken üst ve alt bölge uzantıları ise kontrolsüz heyecanları ve aşırılıkları gösterir.
Uzantıların alt veya üst satıra kadar uzanıp uzanmaması ise dikkat edilecek başka bir unsurdur. Başka satıra ulaşan düğümler çeşitliliğe ve değişikliğe eğilime işarettir. Kişinin aklındaki karışıklılığı gösterir.
Yazıdaki akıcılık da dikkat edilmesi gereken başka bir unsurdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder