25 Kasım 2009 Çarşamba

1. Boyut

Bir kişinin el yazısında dikkat çeken ilk özellik boyutlarıdır. Yazının boyutu,kişinin yapısıyla ilgili temel bir kaç bilgi edinmemize yardımcı olur.

Büyük Yazı

Kişinin, kendini özgürce ifade etme isteğini ve dışadönük bir yapısı olduğunu gösterir. Göz önünde olmayı seven, beğenilmekten hoşlanan insanlardır. Bir sanat dalıyla uğraşıyor olma ihtimalleri yüksektir. Uzun süre konsantre kalabilme zorluğu çekerler.

Küçük Yazı

Genellikle fen ve matematik gibi kesinlik ve yüksek konsantrasyon gerektiren alanlarda çalışırlar. Liderlik özellikleri zayıftır, konsantrasyonları zor dağılır. Yaratıcılık ve hayalgücü üst düzeyde değildir.

  • Yazının dış etkenlere maruz kalmamış olmasına dikkat edin. (Yolculuk, ilaç alımı vs.)

Boyut Değerlendirmesi

Büyük-küçük kavramlarında neyi baz aldığımız sorusu akla gelebilir.
Normal boyut, 9mm (3/8 inch) olarak kabul edilmiştir.
El yazısının 3 temel bölgesi vardır: Üst bölge, orta bölge ve alt bölge. Bu bölgelerin normal kabul edilen ölçüleri şöyledir: Üst bölge, orta bölgenin yaklaşık 1.5 katı, alt bölge ise orta bölgenin yaklaşık 2 katı kadar olmalıdır.

Büyük Yazının Olumlu Özellikleri: Aktif, Esnek, Macera Duygusu, Özgün, Liderlik vasıfları, Coşku, Cesaret, Cömert, Özgüven, Güçlü karakter, Özsaygı.

Büyük Yazının Olumsuz Özellikleri: Müsrif, Disiplin Eksikliği, Dikkat Dağınıklığı, Zayıf Gözlem Yeteneği, Bulanık Algı, Kibir.

Küçük Yazının Olumlu Özellikleri: Gerçekci, Tutumlu, Mütevazi, Konsantrasyon Yeteneği, Olgunluk.

Küçük Yazının Olumsuz Özellikleri: Aşırı Detaycı, Aşağılık Duygusu, Depresyona Meyil, İtaatkar, Dar İlgi Alanı, Çekingen.

Unutmayın, bunlar sadece başlangıç. Detaylı bilgi sahibi olup karşılaştırma yapmadan yorum yapmak henüz öğreneceğimiz çok şey varken bizi sadece hataya sürükler.

2 yorum:

  1. Yazının en heyecanlı kısmındayız sanırım =))

    YanıtlaSil
  2. Muhalif tavır içerisinde olduğum düşünülmesin. Grafoloji çalışmalarını ve Altay arkadaşımızın araştırmalarını saygıyla karşılıyorum. Fakat elyazılarının boyutları üzerinden edinilen bilgiler arasında, büyük boyutlu yazılar yazan bir kişinin hayal gücünün yüksek, küçük boyutlu yazılar yazan birinin ise hayal gücü ve yaratıcılıktan biraz yoksun oldukları düşüncesine pek hak veremedim. Zira üst düzeyde bir hayal gücü gerektiren Özel ve Genel Görelilik Kuramlarının yaratıcısı Albert Einstein'ın kendi el yazılarını incelediğimizde, birçok kişinin yazıları okuyabilmek için merceğe ihtiyaç duyacaklarını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim...Araştırmalarınızın devamını diler ve bu yorumun elyazısı küçük boyutlarda olan bir kişinin kendisini savunmak için anlık yaptığı bir eleştiri olarak kabul edilmesini isterim.

    Aytaç

    YanıtlaSil